Dollyfeber

Livesending med Norges største Dolly Parton-fans

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

I år er det 45 år siden Dolly Parton toppet countrylistene i USA med sangen «Jolene». Slageren har blitt stående som en av de mest markante countrysangene noensinne. Nå har podkasten «Dolly Parton’s America», produsert av radioverten Jad Nicholas Abumrad, skapt ny interesse for denne countrykunstneren. Flere hevder at «Dolly Parton’s America» var den beste podkasten i 2019.

Det har vært vanskelig for folk å se forbi puppene hennes. Men denne kvelden diskuterer vi Dolly Parton som låtskriver, som stil- og homoikon, som sanger, som en viktig feministisk stemme og en kompromissløs talsperson for de arbeidende og fattige i USA. Hvorfor får hun ikke, og fikk hun ikke, like mye kred som sine mannlige kollegaer? Hvorfor er Dolly er en av verdens meste likte – og minst mislikte kjendiser

Vi har fått med oss Norges mest ihuga Dolly-fans denne kvelden. Siss Vik og Mona B. Riise er programledere og leder en to timers direktesending i samarbeid med NRK P2.

Gjester: artist Nils Bech, artist Kim Rysstad, artist Signe Marie Rustad, journalist Sigrid Sollund, USA-ekspert Hilde Restad, prest og drag-artist Andreas Ihland Berg, forfatterne Janne Stigen Drangsholt, Marie Aubert og Tharaniga Rajah.

Etter samtalen blir det Dolly-dansegulv ved DJ- Dolly aka Anna Kleiva og filmvisning, og Kafe Oslo har disket opp en egen amerikanske comfort food på menyen. Bordbestilling sendes til post@kafeoslo.no.

https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/dollyfeber_siss_vik_og_mona_b_riise_med_gjester/kQQgtMexbg Livesending med Norges største Dolly Parton-fans Litteraturhuset NRK P2 Wergeland Billett

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!