Den siste hallandsåsing

Thure Erik Lund og Kjersti A. Skomsvold

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

I Thure Erik Lunds nye roman Identitet, første bok møter vi den siste hallandsåsing som sitter på småbruket sitt og skriver og grubler når han ikke holder på med praktisk arbeid. Denne jeg-fortelleren har gått på en smell i forfatterskapet etter noen leie kritikker. Han og kona går rundt og skuler på hverandre, og han er usikker på om hun også holder på med noe skriving han ikke får vite om. Nå har han tatt med seg sine geniale tanker, teorier og trass ut i skrivebua i bryggerhuset, hvor han holder på med en diger og grenseløs tekst som han ikke skal vise til en levende sjel.

Dette Modum-lignende universet er befolket av mange rare typer, og fortelleren legger ikke noe imellom når han skildrer miljøet rundt seg med humor, ram påståelighet og aldri så lite forakt – et burlesk skråblikk på både skrivetilværelsen og bygda i det moderne Norge.

Thure Erik Lund er en av de mest egenartede og originale forfatterne i den norske forfatterfloraen, med romaner og essays som sine hovedsjangere.
Kjersti A. Skomsvold er en forfatter som heller ikke har vært redd for å gå inn i det monstrøse og selvransakende med humor og sårhet. Nå møtes de to til samtale.

Wergeland Litteraturhuset Thure Erik Lund og Kjersti A. Skomsvold

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!