Den nye fisken: om temmingen av laksen og alt det forunderlige som fulgte

Saklig søndag med Simen Sætre

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Saklig søndag med Simen Sætre

Norsk lakseoppdrett er blitt feiret som en eventyrlig suksesshistorie. Mange kystkommuner fikk nytt liv, folk fikk arbeid og flere ble milliardærer. Men, hvordan ser det ut om man dykker ned i merdene og gransker fisken og industrien nøyere?

Forfatterne Simen Sætre og Kjetil Østli skapte ruskevær og stor sjøgang med en artikkelserie i Morgenbladet og Harvest om laksenæringen. I boken Den nye fisken tegner de et større bilde, som favner hele fortellingen om oppdrettslaksen.

For, hvordan har det gått med villfisk, fjorder og elver? Hva skjer med forskere som roper varsku, med dyrevelferden, føre var-prinsippet og skattepolitikken når myndighetene ønsker vekst?

Denne søndagen kan du høre Simen Sætre fortelle om de utilsiktede konsekvensene av den fantastiske oppfinnelsen, laksen. De underlige, provoserende, oppsiktsvekkende, mektige og tragiske følgene. Dette er også oppdrettslaksens historie.

Tidligere ble det informert om at også Kjetil Stensvik Østli ville delta på denne saklige søndagen, men han ble dessverre forhindret fra å komme.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 9. mai https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/den_nye_fisken_saklig_soendag_med_simen_saetre_og_kjetil_oestli Saklig søndag

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!