De seriøse partysvenskene

Jason, Jonas og Timbuktu & Damn!

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Samtalen med Timbuktu og Khemiri er nå utsolgt i hovedsalen, og vi har lagt ut billetter til live-overføring på storskjerm i Kjelleren (150,-). Disse billettene gjelder også til konsert med Timbuktu & Damn! i hovedsalen Wergeland etter samtalen.

Alle får altså plass i hovedsalen Wergeland til konserten med Timbuktu & Damn!. Vi rigger om i pausen (til konsertoppsett med ståplasser) slik at også de som ser samtalen på videooverføring får plass i hovedsalen under konserten.

Kjøp billetter her. (/Billetter/index.html)


Okej, Sverige är ett tolerant land, men inte sant / Göran, du kan väl säga till George ibland? / Som representant, du e ju vald av folket man

Timbuktu heter egentlig Jason Michael Robinson Diakité og har fått hele Skandinavia til å synge Skåne-dialekt med låter som «Det löser sej» og «Kapitulera». I både Sverige og Norge har han solgt til gull, han har stukket av med hele syv Grammiser, og i fjor mottok han til og med Nordens språkpris for sine samfunnsengasjerte låttekster. Flere av hans låter går rett inn i dagsaktuell politikk, som den helt nye "Budskapet (http://www.timbuk.nu/)" som er en reaksjon på opptøyene i Sverige den siste tiden.

Jonas Hassen Khemiri debuterte med Et øye rødt, der en svenskmarokkansk fjortenåring skildrer sitt liv på ekte rinkebysvensk. Boka ble en kritikerfavoritt, i likhet med hans siste bok, Jag ringer mina bröder, som kom ut i fjor og allerede er blitt teaterstykke i hjemlandet. Her reagerer han på terrorbomben som rammet Stockholms julegater for to år siden, og skriver blant annet om hvordan det føles å ikke passe inn i det svenske samfunnet. Det gjør han også i det åpne brevet han publiserte til den svenske justisministeren (http://www.dn.se/kultur-noje/basta-beatrice-ask) nå i vår, som på få dager ble den mest leste kulturartikkelen i Dagens Nyheter noensinne.

Både Timbuktu og Khemiri har vært viktige premissleverandører for den svenske samfunnsdebatten de seneste årene. De har en vilje til å endre verden som sjelden formidles fra hip-hop-scenen eller i populærkulturen, og har begge engasjert seg i den svenske rasismedebatten.

En musiker og en forfatter møtes på scenen denne kvelden. Etter samtalen rigger vi om og gjør klar til full konsert med Timbuktu og bandet hans Damn!, som er aktuelle med den kritikerroste plata Full ära.

Kjelleren Wergeland Litteraturhuset Jason, Jonas og Timbuktu & Damn!

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!