Dårlig feminist

Roxane Gay og Eline Lund Fjæren

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Roxane Gay og Eline Lund Fjæren

Hva slags feminist er man hvis man liker rapsanger med sexistiske tekster eller mener at noen jobber, som å bære ut søpla, er for menn? Hva om ens verdensanskuelse tar utgangspunkt i svarte kvinners livsvilkår, arbeiderklassens, skeive eller transkjønnedes opplevelse, og på den måten bryter med måten hvit middelklasse sier at en feminist skal være?

Roxane Gays essaysamling Bad feminist gikk rett inn på The New York Times’ bestselgerliste da den kom ut i 2014. Hennes skarpe, sårbare, humoristiske stemme har gitt henne et enormt gjennomslag i flere sjangre. Hun er gjesteprofessor ved Yale, skriver skjønnlitterært og har som fast spaltist i The New York Times markert seg som en av de tydeligste stemmene i den amerikanske «Me too»-debatten.

Hun er også en av skaperne bak Marvels tegneserie World of Wakanda. I sin memoarbok Hunger undersøker hun de bakenforliggende årsakene til egen overvekt: et traume etter at hun som tolvåring ble gjengvoldtatt.

Eline Lund Fjæren har også undersøkt misbruk av makt, kjønnsroller og seksuelle overgrep i sitt forfatterskap. I likhet med Gay har hun òg stilt sine egne, kritiske spørsmål til hvordan man egentlig skal forstå innholdet i begrepet feminist. Nå møtes de to til samtale på Litteraturhuset.

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland Engelskspråklige arrangement Verden i svart/hvitt https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/daarlig_feminist__bad_feminist_roxane_gay__eline_lund_fjaeren

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!