Blomstring i bakgården

Mellom-Amerika og Karibia på Litteraturhuset

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Mellom-Amerika og Karibia på Litteraturhuset

Jamaicanske Marlon James er i høst aktuell på norsk med den bookerprisvinnende romanen En kort historie om sju drap, der drapsforsøket på Bob Marley danner utgangspunkt for en undersøkelse av det moderne, motsetningsfylte Jamaica. Eduardo Halfon (Guatemala) regnes som en av de viktigste stemmene i en ny bølge litteratur fra Sentral-Amerika og Karibia, og i tillegg til at vi skal høre ham i samtale vil han også foredra om en av latin-amerikansk litteraturs storheter, Julio Cortázar.

Rita Indiana (Den dominikanske republikk) skriver dystopisk og framtidsrettet om et Karibia preget av politiske omveltninger og klimaproblemer. Hun skulle egentlig vært gjest hos Litteraturhuset disse dagene, men har dessverre blitt forhindret. Istedenfor blir det derfor en nærlesning av hennes forfatterskap.

Mellom-Amerika og Karibia opplever en kulturell og litterær blomstringstid, og derfor setter Litteraturhuset i fire dager fokus på regionen som ofte omtales som USAs bakgård eller som en bindestrek mellom Nord- og Sør-Amerika. Litterære samtaler, forfattermøter, eget barneprogram og foredrag om bl.a. Mellom-Amerikas moderne historie og den dansk-norske kolonitida. For ikke å glemme Åpen mikrofon, karibisk edition.

Fire dager med fokus på Mellom-Amerika og Karibia, som ofte omtales som USAs bakgård. Litterære samtaler, forfattermøter, eget barneprogram og foredrag om bl.a. Mellom-Amerikas moderne historie og den dansk-norske kolonitida. For ikke å glemme Åpen mikrofon, karibisk edition. Litteraturhuset

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!