AVLYST Å skrive etter Tahrir

Ezzedine C. Fishere og Henrik Thune

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST

What may be harder than making a revolution is writing a good novel about it. Ezzedine Choukri Fishere (…) is among the few who have succeeded in that challenge. (Egypt Independent)

Longlistet til den arabiske Booker-prisen to ganger og kanonisert romanforfatter i hjemlandet. I tillegg omtales Ezzedine Choukri Fishere som en av Egypts viktigste liberale, sekulære intellektuelle, og han var gjennom en årrekke en profilert diplomat. Sitatet er fra en anmeldelse av Exit Door, hans siste roman, som åpner med opprøret på Tahrir-plassen og følger samfunnsutviklingen i kjølvannet av revolusjonen i årene fram til 2030.

Utenriksforsker og skribent Henrik Thune er sammen med Leiv Lunde aktuell med boka Hva Norge kan være i verden? Her undersøker de hvordan Norge kan gå fra å være «et lite land i verden til et land i en liten verden». Nå møter Fishere og Thune journalist og forfatter Simen Ekern for å gjøre opp status. Hvordan går det med revolusjonen, Egypt og Midtøsten? Hva med USA og de andre stormaktenes rolle i framtidas Midtøsten? Og kan Norge spille en rolle når neste kapittel i denne regionens historie skal skrives? Arrangementet foregår på engelsk og er støttet av Norsk Ressurssenter for Fredsbygging (NOREF).

Wergeland Litteraturhuset Ezzedine C. Fishere og Henrik Thune

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!