Antibiotika. Helt og antihelt

Saklig søndag med Øystein Runde og Dag Berild

Icon of a place

Icon of an id badge

Organised byLitteraturhuset

Saklig søndag med Øystein Runde og Dag Berild

Antibiotika er en av de største velsignelser den moderne legevitenskapen har funnet opp. Takket være den er det i dag enkelt å behandle de aller fleste infeksjoner. Men vi står overfor en «medisinens klimakrise». Antibiotikaresistens kan nemlig i nær framtid føre til at mennesker kan bli alvorlig syke og dø av et gnagsår eller et kutt i fingeren.

Øystein Runde står bak tegneserier som Stamceller, Olav Sleggja, Bjartmann og Margarin, samt podcasten 80%. Professor og overlege Dag Berild er en norsk nestor innen antibiotika, og har 30 års forskning bak seg.

Nå har de sammen laget boken Antibiotika. Helt og antihelt og søndag 03.04 skal de forsøke å svare på spørsmålene: Hvordan fungerer antibiotika? Og hva kan vi gjøre for å få bukt med antibiotikaresistens? Vi kan i alle fall love deg en ting: dette blir interessant.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 28. mars https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/antibiotika_helt_og_antihelt_saklig_soendag_med_oeystein_runde_og_dag_berild Saklig søndag

Andre anbefalte arrangementer

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!