Information in English
Litteraturhuset
Det nye Afghanistan
Det nye Afghanistan

Tolv år med krig – hva nå?

Onsdag 26. februar kl. 1900, Wergeland
90,-
Arrangør: Litteraturhuset
Kjøp billetter

I løpet av 2014 skal den amerikanske operasjonen i Afghanistan fases ut, og det er på tide å gjøre opp status. Har man oppnådd noe som helst etter tolv år med massiv militær tilstedeværelse og tusenvis av døde?

Alt dette kunne vært unngått heter den nye boka som Anders Sømme Hammer og Carsten Jensen har skrevet sammen fra det krigsherjete landet, og som lanseres denne dagen. Hammer er en av svært få uavhengige journalister som har bodd i Kabul de senere årene. Jensen er en av Skandinavias mest markante forfattere og samfunnsdebattanter og har lenge vært en krass kritiker av invasjonen i Afghanistan. Hvilke tanker gjør de seg om den situasjonen landet nå befinner seg i?

Det var de afghanske kvinnene som skulle reddes da NATO og USA invaderte Afghanistan. Aftenposten-korrespondent og forfatter Kristin Solberg har møtt mange afghanske kvinner og skildrer møtet med noen av de modigste av disse i den kritikerroste boka Livets skole, om doktor Khadija og de andre kvinnene på jordmorskolen i Wardak. Har afghanske kvinner det bedre nå enn før invasjonen?

Robert Mood er generalløytnant og tidligere generalinspektør i den norske hæren, med lang merittliste fra internasjonale militæroperasjoner. Hva tenker han om hva man har fått til, og hva som har gått galt?

På scenen møter disse fire Afghanistan-kjennerne Åshild Eidem, som ble kåret til Årets frilanser i 2013 av Norsk journalistlag og er forfatter av den kritikerroste boka Spillet om Gaza. Litteraturhuset har også arrangement om Afghanistan 19. februar, les mer her.

FOTO : Anders Sømme Hammer


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00