Information in English
Litteraturhuset
Stort er fengselet AVLYST
Stort er fengselet AVLYST

Et møte med Assia Djebar

Onsdag 1. september kl. 1900, Amalie Skram
Kr. 80,-
Arrangør: Litteraturhuset

VI BEKLAGER Å MÅTTE INFORMERE OM AT ARRANGEMENTET MED ASSIA DJEBAR DESSVERRE ER AVLYST. ALLE SOM HAR KJØPT BILLETTER KAN HENVENDE SEG TIL LITTERATURHUSET FOR Å FÅ REFUNDERT DISSE. DU KAN NÅ OSS PÅ TELEFON ELLER EPOST, ELLER I ADMINISTRASJONEN I 2. ETASJE PÅ LITTERATURHUSET I VÅRE ÅPNINGSTIDER KL. 09-16.

I romanen Stort er fengselet som kommer på norsk i høst, tar Assia Djebar utgangspunkt i eget liv når hun forteller historien om en moderne jente i krigens Algerie på 60-tallet. Tittelen henspiller på det rommet jenter og kvinner blir tildelt i en patriarkalsk kultur, og Djebar forteller om sterke kvinnefellesskap og om endringer i livsvilkår fra morens og bestemorens tid. Helt siden debuten med romanen Tørst i 1957 har Djebar gitt unike innblikk i en brytningstid. Disse temaene preger også den gjenutgitte romanen Kjærlighet, krigen. En mosaikk fra Algerie, som sitatene plassert rundt i programkatalogen er hentet fra.

Djebar ble født i Algerie i 1936 og virker som forfatter, filmskaper og historiker. Gjennom alt hun gjør, portretterer hun livet til muslimske kvinner – i all sin kompleksitet. Hun skriver om hverdagskvinner, men også om det å være en intellektuell kvinne og ikke minst om det å være algerier, med den konflikten det innebærer mellom troskap til fedrelandet og innflytelsen fra den europeisk-franske kulturen.

Assia Djebar regnes som en av de betydeligste forfatterne fra det området som kalles Maghreb (Afrika nord for Sahara), og har fått en lang rekke utmerkelser for arbeidet sitt. Hun er dessuten, som eneste nordafrikaner og sammen med bare fire andre kvinner, innlemmet i det prestisjetunge Franske akademi.

Samtalen vil tolkes fra fransk til norsk.

Etter arrangementet er det Onsdagskjeller med egen bar, spill, bøker og musikk i Kjelleren. Denne onsdagen kan du høre Pedro Carmona Alvarez' spilleliste «En salat. Sært og cheesy om hverandre».


Arrangør og tekst: Litteraturhuset
For spørsmål om innhold, deltakere eller eventuelt billettsalg, ta kontakt direkte med arrangør.
Del denne siden på: Legg til i kalender
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00