Information in English
Litteraturhuset
Nytt program for vinteren
Nytt program for vinteren

Januar, februar og mars på Litteraturhuset

januarfebruarmarsLitteraturhusets nye vinterprogram er rekordstort med mer enn hundreogtretti arrangementer de tre første månedene av 2011.


I vinter blir det blant annet møter mellom P.O. Enquist og Dag Solstad, Kerstin Ekman og Åsa LinderborgMonika Fagerholm og Finn Skårderud, John Ajvide Lindqvist og Johan Harstad. Vi får besøk av Vigdis Hjorth, Øyvind Berg og Jonny Halberg, oppsummerer litteraturen på 00-tallet og tar den store e-bok, e-moms og pressestøttedebatten. Dessuten kommer Unni Wikan, Gudmund Hernes, Kjartan Fløgstad og Egil Drillo Olsen for å holde lørdagsforedrag.

Fra Fridtjof Nansen til Henrik Langeland har norske forfattere skrevet om snø og ski. Og når langrennsløpere og skihoppere fra hele verden kommer til Norge, vil vi på Litteraturhuset være med på leken. Hver kveld under VM på ski i Oslo blir det nattspill og varmestue med samtaler og foredrag om det som har skjedd i de hundre årene skiidretten har eksistert. Program lanseres senere, men det blir besøk av både gamle og nye skihelter, forfattere og andre eksperter. Les mer under litteraturhuset.no/skivm

For tredje året på rad arrangerer vi Saladindager med besøk fra palestinske og israelske historikere til seminar om en av vår tids største konflikter. I tillegg kommer religiøse ledere fra islam, kristendommen og jødedommen for å diskutere hvordan, og om, tro kan være et redskap til forsoning. Og med Elias Khoury i spissen kommer en rekke israelske og palestinske forfattere. Les mer under litteraturhuset.no/saladin.

Vi fortsetter serien Norge i verden. Idealist eller realist? med to møter i vinterkvartalet. Denne gangen diskuterer om Norge satser alle pengene sine på feil hest, og hvor veien går videre for lille Norge i en verden som endrer maktsentrum. Er våre allianser passé?

Ungdommen får også sitt helt egne debattforum når Litteraturhuset starter med sin nye ungdomssatsning Ny debatt. I samarbeid med ulike ungdomsorganisasjoner inviterer vi til debatt for og av ungdom om de temaene de er mest opptatt av. 

Det åpne barnerommet på dagtid i ukedagene har vært suksess siden starten og i 2010 har over halvparten av Oslos barnehager besøkt rommet! Tilbudet fortsetter i 2011, sammen med et fullt program for barn og unge med både klassikere i barnelitteraturen, sakprosa, Liv på lørdag og opplesninger.

Bla i programmet her

Eller se oversikt over hele programmet her om du ikke har flash.

 

Billetter til Litteraturhusets arrangementer finner du under de enkelte programpostene eller samlet her.

 

Del denne siden på:
Print

Kafe Oslo
tlf: 21 54 85 71
man - tor 10.00 - 00.30
fre - lør 10.00 - 02.00
søndag 12.00 - 20.00

Tanum Litteraturhuset
tlf: 23 69 10 80
man - fre 11.00 - 20.00
lørdag 10.00 - 17.00
søndag 12.00 - 16.00